Παραλύει ο δημόσιος τομέας Τετάρτη και ΠέμπτηΓενική παν - δημοσιοϋπαλληλική απεργία  προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετέχει την Τετάρτη και η ΓΣΕΕ, που έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.


Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι Δήμοι  και τα νοσοκομεία, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, από τις 11.00 έως τις 15.00. 

Την ίδια ώρα συνεχίζουν την απεργία οι καθηγητές, ενώ στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα λάβουν μέρος και οι δάσκαλοι δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Κινητοποιήσεις μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων ιδρυμάτων, ενάντια στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια.

Εν τω μεταξύ, από τα δικαστήρια θα απέχουν την Τετάρτη οι δικηγόροι, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγόρων που προωθεί η κυβέρνηση.


Κινητοποιήσεις και στο χώρο της Υγείας, καθώς συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο η πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών ιατρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη, από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα έως την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ.


Σχόλια