Κατασχέσεις και Στις Τραπεζικές Θυρίδες Για Χρέη Στο Δημόσιο



Όσο απίστευτο και αν ακούγεται φαίνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ώστε από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι οφειλέτες του Δημοσίου να χάνουν και το περιεχόμενο των τραπεζικών τους θυρίδων. Ήδη με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο.


Ουσιαστικά όσοι επέλεξαν να “κρύψουν” σε θυρίδες τα χρήματά τους πιστεύονται ότι πρόκειται για ένα άβατο στο οποίο τα χρήματά τους είναι εξασφαλισμένα θα βρεθούν μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.
Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των τραπεζών με απόρρητη οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρούν οι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” με έγγραφό της, στις 30 Ιουλίου 2013, προς τις τράπεζες, η ΓΓΠΣ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική διαδικασία αποστολής των κατασχετηρίων των ΔΟΥ για οφειλέτες, ρητά αναφέρει ότι «σε επόμενο στάδιο θα γίνονται κατασχέσεις εις χείρας των πιστωτικών ιδρυμάτων για λογαριασμό του Δημοσίου από τις τραπεζικές θυρίδες». 


Στο σχετικό έγγραφο που έχει διανεμηθεί με χαρακτηρισμό «απόρρητο» στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και το οποίο σήμερα φέρνουμε στο φως, στην πρώτη κιόλας σελίδα του ρητά αναγράφεται ότι σε «επόμενο στάδιο» της διαδικασίας που ήδη ξεκίνησε προβλέπεται να υπάρχουν κατασχέσεις τραπεζικών θυρίδων.

 Η εν λόγω αναφορά γίνεται στο σημείο περιγραφής των τεχνικών προδιαγραφών-διαδικασιών με τις οποίες θα γίνονται οι κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πρόκειται ειδικότερα για την παράγραφο ΙΑ’ στο σχετικό συνημμένο έγγραφο. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο νέο TAXIS, ενώ αναφέρεται βήμα-βήμα ο τρόπος που θα γίνονται οι κατασχέσεις.

Πηγή: newsit.gr


Σχόλια