Στο μικροσκόπιο η ανθυπαστυνόμος που έχει συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής



Συναγερμός έχει σημάνει στο Τμήμα Ασφάλειας του Πειραιά. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν η υπαστυνόμος είχε χειριστεί περιστατικά που είχαν σχέση με την οργάνωση ή αν είχε αποθαρρύνει θύματα να καταθέσουν μήνυση σε βάρος στελεχών της.


Παράλληλα, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τη δράση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Στο μεταξύ, η άρση απορρήτου έχει αποκαλύψει πως μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί δέχθηκαν τηλεφωνήματα από μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος.


Η ανθυπαστυνόμος, που είχε ένα μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι της, είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών νωρίτερα. Εδώ και δύο μήνες υπήρχαν πληροφορίες για επαφές της με τη Χρυσή Αυγή και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη. Οι υποψίες ενισχύθηκαν έπειτα από το αίτημα της 38χρονης για αναρρωτική άδεια αμέσως μετά από τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ενώ επιπλέον είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία κατοικίας.




Με πληροφορίες απο AV

Σχόλια