Σινεμά: Πρεμιέρα για τη Νταϊάνα με αρνητικές κριτικές


Η τελευταία ταινία του Ολιβερ Χίρσμπίγκελ, "Νταϊάνα", η οποία αναφέρεται στην ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο με πικρόχολα σχόλια.
Στον ρόλο της πριγκίπισσας η 44χρονη βρετανίδα Ναόμι Γουότς. 

Προτού δεχτεί να παίξει στην ταινία, η Γουότς είχε αρνηθεί δύο φορές το ρόλο επειδή, όπως εξηγεί, φοβόταν να υποδυθεί την διασημότερη γυναίκα της εποχής εξαιτίας της σύγκρισης που θα έκαναν οι θεατές.

Η ίδια δήλωσε ότι η ταινία δεν είχε εγκριθεί από την βασιλική οικογένεια.

Η ηθοποιός είπε ότι ήταν δύσκολο να μιμηθεί τις γκριμάτσες και το βλέμμα της Νταϊάνα.

Ο γερμανός σκηνοθέτης, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός από την ταινία "Η Πτώση" για τις τελευταίες ημέρες του Χίτλερ (2004), δήλωσε ότι ήθελε να γυρίσει "μία ιστορία αγάπης, συγκινητική, με βάθος, μία παθιασμένη ιστορία αγάπης".
Η ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ η οποία αναφέρεται τα τελευταία χρόνια της ζωής της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, δεν εισέπραξε θετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «ωμή» και «αδιάκριτη».

Οι "Times" εστίασαν στο «σπαρακτικά δυσάρεστο σενάριο», ενώ η "Mirror" περιέγραψε την ταινία ως μία «φτηνή και ζοφερή προσπάθεια που μοιάζει περισσότερο με μεσοβδόμαδη απογευματινή προβολή του Channel 5».

«Η Βασίλισσα της Καρδιάς έχει παρουσιαστεί σαν μία θλιβερή "γεροντοκόρη" που θα την προσπερνούσε ακόμη και η Μπρίτζετ Τζόουνς», σημειώνει ο Έντουαρντς.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο κριτικός της "Daily Mail" χαρακτήρισε την ταινία «υπερβολικά ανιαρή».

«Διστάζω να χρησιμοποιήσω τον όρο "αυτοκινητικό δυστύχημα"», έγραψε ο Πίτερ Μπράντσο του Guardian. «Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι 16 χρόνια μετά τη φρικτή εκείνη ημέρα το 1997, η Νταϊάνα πεθαίνει τραγικά για μία ακόμη φορά», σημείωσε.Σχόλια