Γυναίκα: Όσα μου έλεγε η μαμά μου...




...και είχε δίκιο


1.     Όταν θα γίνεις μάνα, θα καταλάβεις. 

Οι ανησυχίες, τα λάθη, τα πάθη, η υπερπροστατευτικότητα..όλα είναι συμπτώματα της φύσης της μαμάς. Το τι κάνει η καθεμία για να είναι όσο το δυνατό πιο σωστή και το τι κάνουν τα παιδιά όταν συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μια καταπιεστική μαμά, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Αλλά, όταν θα γίνεις μάνα-πίστεψέ με- θα σου λυθούν όλες οι απορίες.




2.     Να διαβάζεις κανένα βιβλίο, να ξεστραβώνεσαι. 

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, είσαι άνω των 25 και μας πεις ότι δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε αμηχανία επειδή σε μια συζήτηση (λίγο ανώτερου επιπέδου από το «αν η Πάολα έχει φωνή») αναφέρονται βιβλία που δεν έχεις ιδέα ότι υπάρχουν ή δεν διάβασες ποτέ, είσαι ψεύτρα. Ψέμματα η μαμά μου μου έλεγε να μην λέω. Κι εγώ βαριέμαι το διάβασμα πολλές φορές,αλλά πώς να το κάνουμε. Είναι από τα δώρα που μπορείς να κάνεις στο μυαλό σου και στην προσωπικότητά σου.


3.     Όταν τον βρεις, θα ξέρεις ότι είναι αυτός 

Πριν λίγους μήνες, μια φίλη που αγαπώ πολύ σχεδόν έκλαιγε επειδή πίστευε ότι δεν θα βρει ποτέ εκείνον τον ΕΝΑΝ, τον μοναδικό – ξέρεις τώρα, μη γεμίσουμε σορόπια. Αυτό που προσπαθούσα να της εξηγήσω είναι ότι δεν έχει εμφανιστεί ακόμα και ότι όταν τον συναντήσει σχεδόν όλο της το είναι θα χοροπηδήξει από ενθουσιασμό και εκείνος θα έχει –στη φαντασία της- μια φωτεινή ένδειξη πάνω από το κεφάλι του που θα γράφει «the one».

Σήμερα, μας ανακοινώνει ότι είναι φουλ ερωτευμένη και να αρχίσουμε να ραβόμαστε.


 4.     Μην ντύνεσαι προκλητικά 

Μετά από ΤΟΣΗ μόδα, τόσα περιοδικά και κυρίως με τα υπερταλαντούχα κορίτσια του savoir να σε ενημερώνουν, ειλικρινά πιστεύεις ότι το να βγεις έξω σαν..πεταλούδα-ξέρεις ποια- θα σου εξασφαλίσει τον παραπάνω, τον έναν που λέγαμε πριν; Το πιο σίγουρο είναι ότι θα εξασφαλίσεις παρέα για ένα-δυο βράδια και..έξω από την πόρτα.


5.     Μην τρως βλακείες 

Πόσα χρήματα έχεις δώσει τα τελευταία χρόνια σε Pilates, hot yoga, personal και αεροβική; Να τα χαίρεσαι. Αν εξακολουθούσες να τρως πατατάκια και πάστες πιστεύεις ότι όλα αυτά θα είχαν αποτέλεσμα; Εδώ έρχεται η μαμά σου. Θυμάσαι που σου έλεγε να τρως το σπιτικό φαγάκι και όχι burger; Μόνο με τη σκέψη φεύγουν 4 κιλά.



6.     Να ακούς αυτούς που σε αγαπάνε  

Αυτό να κάνεις. Και όχι να εμπιστεύεσαι την κάθε παλαβή που βρήκες ένα βράδυ στην παρέα. Να έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που με αποδείξεις θέλουν να είσαι καλά, με αποδείξεις χαίρονται με τη χαρά σου και με αποδείξεις στέκονται δίπλα σου. Σε όλους τους άλλους δώσε χρόνο να γίνουν φίλοι σου, κάνε τεστάκια στην εξυπνάδα τους και μην τρελαίνεσαι αν είναι popular. Στα παλιά σου nike.


Και μην ξεχνάς, όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις!






Πηγή: cosmo.gr 

Σχόλια