Πάτρα: Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο


Σήμερα η Πάτρα θα δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων,με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη βιώσιμη μετακίνηση και στην αγάπη για την πόλη.

Στόχος των εκδηλώσεων του προγράμματος, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων (Αντιδημαρχίες: Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας-Πρόνοιας και Έργων, Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού) και το Ecocity, στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY, είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Πρόγραμμα Κυριακή 22/09/2013:

- Patras Streetball Festival: Αγώνας μπάσκετ 3 Χ 3 σε Ώρες: 08.00 – 15.00. (Έμπροσθεν Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»)

- «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»: Δράση καθιερωμένη ευρωπαϊκά να πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ώρες: 09.00 – 14.00. Απαγόρευση των οχημάτων στην οδό Μαιζώνος και Αγ. Ανδρέου, από την Κολοκοτρώνη έως την Γούναρη καθώς και των κάθετων οδών που σχετίζονται με την διαδρομή.

-Ποδηλατάδα μέσα στο χώρο του Παλαιού Λιμανιού και εορταστικό κλείσιμο Ecomobility Week για όλους τους συμμετέχοντες. Ώρα εκκίνησης 11.00 - Μόλος Αγ. Νικολάου (κάτω από τις γραμμές) – έξοδος στην Γούναρη – Αγ. Ανδρέου – Ερμού – Μαιζώνος και τερματισμός στο Άνω μέρος πλ. Γεωργίου.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση, υποστηρίζεται με τη συνεργασία των εξής:Επιμελητήριο Αχαΐας, ΛΟΥΞ Α.Ε., Patrinistas, Patras Streetball Festival, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας, Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, Τροχαία Πατρών, Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Πάτρας, Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, Ερυθρό Σταυρό, Εθελοντές Ομάδας «Ε».


Σχόλια