Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα


Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανακομιδής της τίμιας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, στις 7 το απόγευμα με την δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στη συνέχεια τη λιτάνευση της Κάρας και της ιερής εικόνας του, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου.


Φέτος, συμπληρώνονται 49 χρόνια από την επιστροφής του Ιερού Λειψάνου, στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, στην Πάτρα από τη Ρώμη .


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 29/9 - Στις 7 – 10 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος – Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο περικαλλή ναό του Αγ. Ανδρέα και στις 17.45 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Λιτανείας της Αγίας Κάρας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Ιχθυόσκαλα και δια θαλάσσης προς τον Μόλο Αγίου Νικολάου.

Στην Ιχθυόσκαλα στις 18.15 θα τελεστεί αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου των αλιέων. Η ανθοστόλιστη Τιμία Κάρα όπως κάθε χρόνο θα μεταφερθεί δια θαλάσσης με πλοιάριο έως τον μόλο του Αγ. Νικολάου και στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί Ευχαριστήριος Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Στις 19.15 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η Ιερά Λιτανεία της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, για να καταλήξει στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.



Σχόλια