Ένταση στα δικαστήρια της Πάτρας - Ένοχος ο Θ. Βάκρινος για τη δολοφονία του Θ. Παναγούλια.


Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, όταν η έδρα ανακοίνωσε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου Θανάση Βάκρινου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για την  δολοφονία του Θεόδωρου Παναγούλια.

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς του ξέσπασαν φωνάζοντας πως είναι αθώος, την ώρα που οι συγγενείς του δολοφονηθέντος υποστήριζαν πως αυτοί είναι οι δολοφόνοι του παιδιού τους.


"Είμαι αθώος", υποστήριξε ο Θανάσης Βάκρινος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό πως ο εντολέας του, ήταν μικρός σε ηλικία την περίοδο τέλεσης του αδικήματος, επιχείρημα το οποίο δεν αποδέχθηκε η Εισαγγελέας που εμμένει στην πρόταση της για καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου της δολοφονίας.


Στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, είχε συγκεντρωθεί αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.


Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της υπόθεσης δολοφονίας του 22χρονου Θεόδωρου Παναγούλια, που βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στις γραμμές του τραίνου στην Εγκάλη Διακοπτού στις 30 Ιουλίου του 2006.

Η Εισαγγελέας αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στο κατηγορούμενο και πρότεινε ποινή φυλάκισης 17 ετών.


Στο μεταξύ, την αθωότητα του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, υποστήριξε ο βασικός κατηγορούμενος λέγοντας πως δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την απολογία του, την ημέρα που φόνου του άτυχου Θοδωρή, είχαν συλληφθεί κάποιοι Αλβανοί με λοστούς στα χέρια για τους οποίους, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί ο ρόλος τους.

Μάλιστα ο Θανάσης Βάκρινος , απέδωσε εμμέσως την εμπλοκή του στην υπόθεση στη στάση της αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε σπουδή για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ιατροδικαστού Αγγελική Τζιόλα, ο 22χρονος Θεόδωρος Παναγούλιας είχε χτυπηθεί σε άλλο σημείο από τις ράγες του τρένου όπου βρέθηκε.


Πρωτόδικα ο Θανάσης Βάκρινος όπως και ο πατέρας του Γιάννης (ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν απο μερικούς μήνες) είχαν κηρυχθεί αθώοι.





Με πληροφορίες απο skaipatras, the best


Σχόλια