Ερευνες σε αστυνομικά τμήματα για τη Χρυσή Αυγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στα Αστυνομικά Τμήματα σε Νίκαια, Ρέντη και Καμίνια, στο πλαίσιο της εντολής του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, για τη διερεύνηση τυχόν σχέσων αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.
Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία παρακολουθεί ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Στάθης, όπως είχe ανακοινωθεί χθες από την ΕΛ.ΑΣ, θα εξετάσει την πιθανή «συμμετοχή αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις» αλλά και τυχόν «διασύνδεση αστυνομικών με τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής».

Στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο ανέφερε τα εξής:

«Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων».



Σχόλια