Προς παράταση η υποβολή του Ε9




Προς παράταση στην υποβολή της δήλωσης του Ε9 φαίνεται να οδηγείται το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις πολλές τεχνικές δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ζητήσει από την τρόικα το «ok», προκειμένου να «σπάσει» το Ε9 σε δύο κατηγορίες και να παρατείνει τις προθεσμίες έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει παράταση έως τις 26 Σεπτεμβρίου σε όσους πρέπει να υποβάλουν Ε9 λόγω αλλαγών στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 και έως τις 15 Δεκεμβρίου σε όσους πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση Ε9, δηλαδή κυρίως σε όσους πρέπει να ελέγξουν, να διορθώσουν -εάν χρειάζεται- και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των εκτός σχεδίου ακινήτων τους.

Σημειώνεται, δε, ότι η διαβούλευση με την τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα γίνει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια.

Αυτό που δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί είναι εάν οι υπόχρεοι δήλωσης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο Παπακωνσταντίνου υπάγονται στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή εάν θα πρέπει να υποβάλουν το Ε9 έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι όσοι έχουν «τακτοποιήσει» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους με τον νόμο Μπιρμπίλη δεν χρειάζεται να τους αναγράψουν στο Ε9, παρά μόνο εφόσον υπήρξε μεταβίβαση του ακινήτου.


Zougla.gr

Σχόλια