Το Καρναβάλι της Πάτρας στην 78η ΔΕΘ




Το Καρναβάλι της Πάτρας μετακόμισε προσωρινά στη... Θεσσαλονίκη, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει στην 78η ΔΕΘ.

Σε ρυθμούς Αποκριάς έβαλε την πόλη η παρέλαση μουσικού άρματος και καρναβαλιστών, πεζών και με ποδήλατα, που ξεκίνησε από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, πέρασε από κεντρικούς δρόμους, από το Λευκό Πύργο και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ είναι συνδεδεμένο με τις κινητοποιήσεις και οι καρναβαλιστές, ντυμένοι γελωτοποιοί, κάτοικοι της Τενεκεδούπολης, τραπουλόχαρτα και μπάλες ποδοσφαίρου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη κατήφεια και διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη χαρά και το κέφι.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης -μετά την αρχική έκπληξη- χόρεψαν και φωτογράφισαν τους απρόσμενους επισκέπτες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι καρναβαλιστές, μαζί με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πρότεινε τη συμμετοχή του δήμου με δικό του άρμα στο Πατρινό Καρναβάλι του 2014, με την ευκαιρία της εκστρατείας για την προβολή της διοργάνωσης Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.




Με πληροφορίες απο tanea.gr





Σχόλια