Κερατσίνι: Μαρτυρίες για τη δολοφονία του 34χρονου

Φίλος του δολοφονηθέντος Παύλου περιέγραψε τι προηγήθηκε και τι έγινε χθες στο Κερατσίνι, όπου ο 34χρονος μαχαιρώθηκε θανάσιμα: «Πήγαμε να δούμε τον αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν σε μια καφετέρια στο 70ό λεπτό του αγώνα. Απέναντί  μας κάθονταν μερικά μέλη της Χρυσής Αυγής. Ούτε μιλήσαμε, ούτε είχαμε ένταση, απλά υπήρχε ένα κλίμα, μια ένταση. Τους βλέπαμε ότι έστελναν μηνύματα. Ο φίλος μου κάποια στιγμή δεν ένιωθε καλά και είπαμε να βγούμε έξω. Έξω βρίσκονταν 3 μέλη της Χρυσής Αυγής. Φορούσαν δερμάτινα γάντια, είχαν ξυρισμένα κεφάλια και φορούσαν μαύρες μπλούζες με μαιάνδρους και στρατιωτικές παραλλαγές, ο ένας μάλιστα κρατούσε και ρόπαλο, ενώ ένας άλλος έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα» διηγείται ο φίλος του θύματος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

«Κάποια στιγμή, μάλιστα, ήρθε ένας με ένα μηχανάκι, ο οποίος μας παρουσιάστηκε σαν αστυνομικός και μία μίλαγε με εμάς και μία με τους άλλους. Υπήρχε ένταση. Στο τέλος μας είπε ότι όλα είναι εντάξει, ότι μπορούμε να φύγουμε και δεν θα γίνει τίποτα. Εντέλει δεν ήταν αστυνομικός και μας έλεγε ψέματα. Μετά φύγαμε και πήγαμε σε ένα περίπτερο να πάρουμε μια μπίρα. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 30 άτομα σε μηχανάκια. Ρωτάει ο ένας το φίλο μου “είναι αυτή η οδός” και του απαντά: “αυτή είναι”. Τότε μας την έπεσαν 40 άτομα. Φύγαμε από την απέναντι πλευρά και μας κυνήγησαν. Μας φώναζαν “κότες”, αλλά ήμασταν μόνο εφτά άτομα μαζί με δύο κοπέλες. Ο Παύλος έμεινε πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν. Αυτός που τον δολοφόνησε το έκανε επειδή τον χτυπούσε και δεν έπεφτε. Του έριξε δύο μαχαιριές, μια στην κοιλιακή και μία στην καρδιακή χώρα». Στη συνέχεια, μάλιστα, ο φίλος του Παύλου Φύσσα ανέφερε πως στο αστυνομικό τμήμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δολοφόνο, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν χρυσαυγίτης και πως είχε έρθει για άλλο λόγο. Οταν όμως έμαθαν ότι είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Γ.Ρ. Ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας. Ο φίλος του αποθανόντος, υποστηρίζει ότι εάν ξανάβλεπε το δράστη, θα ήθελε να μείνει «δέκα λεπτά μαζί του. Θα τον άφηνα τουλάχιστον ανάπηρο».
Τέλος, ο φίλος του Παύλου Φύσσα διέψευσε πως είχαν σχέση με τα επεισόδια στο Πέραμα, καθώς και ότι είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με πολιτικά κόμματα και συγκεκριμένα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τι έγινε μετά την επίθεση:

Στο athens.indymedia.org αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Γύρω στις 12 ομάδα περίπου 15-20 φασιστών, με μαύρες μπλούζες-παραλλαγή παντελόνια και αρβύλες, βρίσκονταν στην Π. Τσαλδάρη. Εκείνη την στιγμή ο Killah P περνούσε με τη σύντροφο του και άλλο ένα ζευγάρι, όταν είτε αναγνωρίστηκε είτε αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες του τύπου “τι θέλετε εδώ εσείς, δε χωράτε στη γειτονιά”. Το θέμα είναι ότι αμέσως οι φασίστες κυνήγησαν τα 4 άτομα και γενικότερα έπαιξε κυνηγητό ανεβαίνοντας την Π. Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Γρ. Λαμπράκη. Κάποια στιγμή απο κάποιο στενό βγήκαν ακόμα καμιά 10αριά φασίστες και περικύκλωσαν τα παιδιά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε, ο οδηγός κατέβηκε και μαχαίρωσε τον Killah P μια φορά στην καρδιά και μια φορά στην κοιλιά (η μαχαιριά στην κοιλιά είχε σχήμα Γ). Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία των ανδρών της ΔΙΑΣ. Αφού έγινε ό,τι έγινε και αφού οι περισσότεροι φασίστες είχαν φύγει δέσαν τον δολοφόνο (κάποιοι λένε οτι ο Κillah P πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει έδειχνε το δολοφόνο του και με αυτόν τον τρόπο οι μπάτσοι τον δέσανε). Το ΕΚΑΒ έκανε 35 λεπτά να εμφανιστεί και μετά απο αρκετή ώρα έφτασε στο σημείο η πληροφορία».


athensvoice.gr

Σχόλια