Αχαΐα: Υπουλη νόσος σκότωσε 10χρονη


Από μηνιγγιτιδοκοκκική κεραυνοβόλο νόσο κατέληξε η δεκάχρονη μαθήτρια από το Καλούσι Αχαΐας το πρωί του Σαββάτου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ. Η εξέλιξη της νόσου ήταν ταχύτατη, μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο, και χωρίς πρόδρομα συμπτώματα.


Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι εμφάνισε πυρετό το πρωί της Παρασκευής. Οι γονείς του θορυβήθηκαν όταν το απόγευμα της ίδιας μέρας, η κόρη τους εμφάνισε ιδιαίτερα υψηλό πυρετό και εξανθήματα στο δέρμα. Αμεσα μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ, όπου διαπιστώθηκε η δύσκολη κατάστασή της.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο, κι ενώ βρίσκονταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παρουσίασε ανακοπή. Αμεσα αντιμετωπίστηκε και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από την ιατρική ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων, όπου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη. Αργότερα, όμως, έκανε και δεύτερη ανακοπή, η οποία ήταν μοιραία για τη ζωή της.

«Πρόκειται για ύπουλη νόσο που εμφανίζει θνητότητα 85%. Εξελίσσεται ραγδαία και προκαλεί σηψαιμία και καρδιακή ανακοπή» εξήγησε στην «Π» ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. Αμεσα χορηγήθηκε προληπτική θεραπεία στα άλλα μέλη της οικογένειας.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η μικρή μαθήτρια λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στις μεταφορές των μαθητές τις 3 τελευταίες ημέρες δεν είχε πάει σχολείο κι επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του μικροβίου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η κηδεία της μικρής που ήταν μαθήτρια της Ε΄ τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Καλουσίου.



Πηγή: Πελοπόννησος
Ρεπορτάζ- Μαρίνα Ριζογιάννη

Σχόλια