Ρωσία: Xιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα

 
Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη, για να προσκυνήσουν τον σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που έφθασε χθες στην Ρωσία.

Τον σταυρό που συνόδευσαν οι Μητροπολίτες Πατρών και Μαντινείας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές ενώ, στον όρθρο που ακολούθησε στον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος μίλησε για την αξία που έχει για τον λαό της Ρωσίας ο Άγιος Ανδρέας.




Όπως αναφέρει το dogma.gr, o Πατριάρχης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την Ρωσία το πρόσωπο του Αγίου Ανδρέα υπενθυμίζοντας πως ο Τσάρος Πέτρος Α΄ αφιέρωσε το ανώτατο παράσημο του κράτους στον Απόστολο ιδρύοντας το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο εκκλησίασμα πως υπάρχουν αναφορές ότι ο Απόστολος Ανδρέας είχε φθάσει μέχρι το Κίεβο διδάσκοντας το λόγο του Ευαγγελίου.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της εκκλησιαστικής διπλωματίας, η προσπάθεια ταύτισης του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας του Βυζαντίου,  με τον Χριστιανισμό στην Ρωσία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.





















Σχόλια