Κατακλυσμός στο twitter για τον ορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα



Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα social media για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα. 



Μερικά απο τα σχόλια στο twitter: 


Ο παγκοσμίου φήμης Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα... Παγκοσμίως ρεζίλι...


Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάει ο Κίμωνας ο Κουλούρης εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.


θα μαρτυρησω ενα ραντεβου του Νικου Παπανδρεου με ανθρωπο του Παπουτση ...και αναρωτιομουν τι παιζει?


Γιάννης Μανώλης ‏@giannismanolis Ο Παπουτσής εκπρόσωπος μας στη παγκόσμια τράπεζα:Το σάπιο σύστημα βολεύει δια του Σαμαρά,όλα τα παιδιά του! Να τον χαίρεστε Νεοδημοκράτες!

στην αξιολογηση των επιτροπων, ο Χρηστος Παπουτσης ηταν προτελευταιος και περνουσε μονο τον ιρλανδο, που ειχε "κατηγορηθει" για αλκοολισμο. 

O Bούρος στο ΚΘΒΕ.Ο Παπουτσής στη Παγκ. Τράπεζα. Ο ΓΑΠ καθηγητής στο Χάρβαρντ
Ας ανοίξει κι' ο Κουκουλόπουλος ενα τσιπουράδικο να ησυχάσουμε 

Θα τα καταφέρει μια χαρά, όπως τα κατάφερε κι η Τίνα η Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ. 

Δηλαδή τι αρμοδιότητες νομίζετε ότι έχει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην World Bank, εκτός από το να λέει τελετουργικές μπαρούφες σε συνέδρια;

Να παραγγέλνει κάθε πρωί έναν φρεντοτσίνο το καλοκαίρι και έναν καπουτσίνο με κανέλλλλλλα (αν είναι Σαλονικιός) το χειμώνα 


Μετά τον Αντώναρο στν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τώρα κ ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάγουμε μπουμπούκια....


Γιατί δεν στέλνουμε και τον Νίκο τον Αλέφαντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;

Εύχομαι η παγκόσμια τράπεζα να βουλιάξει στα ανοιχτά της Πάρου δίπλα στις Πόρτες ένα βράδυ του Σεπτέμβρη 

Εκπροσωπος της Ελλαδας στην παγκοσμια τραπεζα ο Παπουτσης που δεν μαζεψε καν τις ελαχιστες υπογραφες για υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ. Καμια ελπιδα.. 

Στα πλαίσια βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος,επελέγη ο Παπουτσής. 

Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Που δεν υπάρχουν αρκετά χέρια στο σύμπαν για τόσες μούτζες. 


Στο μεταξύ,
όπως γράφει το protothema, η είδηση του διορισμού του κ. Παπουτσή έπεσε σαν βόμβα εντός του ΠΑΣΟΚ και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν στο αυτιά τους για το πώς ένα στέλεχος της υποτιθέμενης αριστερής πτέρυγας αποδέχθηκε να γίνει στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όπως σηματοδοτεί η θέση του στην Παγκόσμια Τράπεζα.

 Ταυτόχρονα δεν έκρυβαν τον αιφνιδιασμό τους για το πόσο προχωρημένες ήταν στο παρασκήνιο οι επαφές του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπουτσή προσωπικά, αλλά και με την πλευρά, που θεωρείται ότι αυτός εκφράζει. Ιδίως όταν οι δύο άνδρες είχαν συγκρουστεί πριν ενάμισι χρόνο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπουτσής είχε εκφραστεί με βαριά λόγια για το γεγονός ότι η βενιζελική πλευρά δεν τον άφησε να είναι υποψήφιος, επειδή δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο από το καταστατικό αριθμό υπογραφών. 

Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί και βουλευτής ο κ. Παπουτσής απείχε επί πολλούς μήνες από τις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ και μόνον όταν εμφανίστηκε η κίνηση των «75» έγινε αντιληπτό ότι πιθανόν να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο και να πιέζει τον κ. Βενιζέλο.
«Μετά από τον διορισμό» έλεγαν με νόημα στελέχη της ηγεσίας για την κίνηση των «75», της οποίας ηγούνται οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Παντελής Οικονόμου, «ελπίζουμε να σταματήσουν τη γκρίνια και το αντάρτικο στον Βενιζέλο και στην κυβέρνηση».



Σχόλια