Πάτρα: O Σταυρός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα ταξιδεύει στη Ρωσία


Με κάθε μεγαλοπρέπεια  αναχώρησε νωρίτερα από την Πάτρα, για πρώτη φορά μετά το 1980, ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα από τον Καθεδρικό Ναό της πόλης με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. 
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αλλά και ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος που θα συνοδεύσουν τον Σταυρό στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, παρέδωσαν στον πρόεδρο του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας» Β. Γιακούνιν το πολύτιμο κειμήλιο.

Στην Πάτρα βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Καστανιώτης ο οποίος συνοδεύει τον Σταυρό στη Ρωσία αλλά και ο Σεργκεϊ Γκολοβίν εκπρόσωπος του ιδρύματος Άγιος Ανδρεας στην Ελλάδα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Γιακούνιν, αρκετούς αξιωματούχους αλλά και τον Επίσκοπο κ. Αμβρόσιο της Εκκλησίας της Ρωσίας, έφθασε χθες στην Πάτρα με κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο παραχώρησε το Κρεμλίνο για την μεταφορά του Σταυρού.

Στην Αγία Πετρούπολη,  τον Σταυρό θα υποδεχθεί ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Ειδική παρουσία θα έχει το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας, προστάτης του οποίου θεωρείται ο Αγιος Ανδρέας και έχει ως έμβλημα τον χιαστό Σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησε.

Αν και η καλοκαιρινή περίοδος θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία πολλών Ρώσων από τις πόλεις όπου θα παραμείνει ο Σταυρός, εντούτοις αναμένεται μεγάλη προσέλευση.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το προσκύνημα θα αποδοθούν στην Μητρόπολη Πατρών όπως δήλωσε ο κ. Γιακούνιν χθες, για την συντήρηση του Μητροπολιτικού Ναού των Πατρών.

Ο Σταυρός μεταφέρεται στη Ρωσία και στις άλλες δυο «αδελφές» της χώρες στο πλαίσιο των λαμπρών εορτασμών που διοργανώνονται για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Σύμφωνα με το dogma.gr ο Σταυρός έχει ασφαλιστεί από το ίδρυμα για το ποσόν των 10.000.000 ευρώ ενώ η μεταφορά του εντός Ρωσίας και στις άλλες χώρες θα γίνει με τρένο, βαγόνι του οποίου έχει διαμορφωθεί σε Ιερό Ναό.





Με πληροφορίες απο dogma.gr

Σχόλια