Πάτρα: Το DNA οδήγησε στη σύλληψη των δραστών των δυο ανθρωποκτονιώνΈνας άνδρας 35 ετών και μια γυναίκα 45 χρόνων κατηγορούνται για τις δύο δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών τις οποίες ομολόγησαν πως διέπραξαν το 2012. Της 84χρονης Κωνσταντίνας Κουλούρη, στην οδό Θεμιστοκλέους και της 81χρονης δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου.


Μαρτυρία των δραστών ήταν ικανή να ενοχοποιήσει για τη δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση των ανθρωποκτονιών απο το DNA του 35χρονου που βρέθηκε πάνω στην μονωτική ταινία με την οποία είχαν φιμώσει την Κ. Κουλούρη.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν την ενοχή τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, δράστες είναι δύο Έλληνες (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 35 και 45 ετών. Συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα και στο Ηράκλειο, αντίστοιχα, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Α’ Ανακρίτριας Πατρών, τα οποία αφορούν στην περίπτωση ανθρωποκτονίας της 81χρονης πέρυσι τον Ιούνιο.

Στη δολοφονία της 84χρονης, η οποία είχε διαπραχθεί την 1-11-2012 σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες με κίνητρο τη ληστεία, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού πρώτα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να καταλήξει από ασφυξία. Αμέσως μετά ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Στην ανθρωποκτονία της άτυχης δασκάλας, που είχε διαπραχθεί την 7-6-2012, επίσης σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες, πάλι με κίνητρο τη ληστεία, είχαν επιτεθεί στην ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της, καταφέροντας πολλαπλά χτυπήματα με στιλέτο σε όλο το σώμα της, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Έπειτα ερεύνησαν όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη περίπτωση, έχουν συλληφθεί με δυο ημεδαποί (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 29 και 30 ετών, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι.


 Ύστερα απο αυτήν την εξέλιξη αναμένεται η διαδικασία για την αποφυλάκιση των δύο συγκεκριμένων ατόμων που είχαν αρχικά κατηγορηθεί για το φόνο της Ρ. Παπανδρέου.

Σχόλια