Αχαΐα: Αύριο απολογείται η σύγχρονη "Μήδεια" - Δήλωσε μετανιωμένη

(Ανανεωμένο)

Το κλάμα του μωρού  ενοχλούσε τη μητέρα. "Έκλαιγε πολύ και το χτύπησα για να ησυχάσει. Δεν ήθελα να το σκοτώσω" φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν. Η 31χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εμφανίστηκε μετανιωμένη για την πράξη της.


Το πρωτοφανές έγκλημα που αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα στο Αλεποχώρι Αχαΐας έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η μητέρα έβαλε στην κατάψυξη το παιδί της όταν διαπίστωσε πως δεν είχε τις αισθήσεις του. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε βγάλει το τριών μηνών βρέφος από την κατάψυξη όταν  ο σύζυγός της ο οποίος έλειπε απο την Πέμπτη επέστρεψεστο σπίτι.  Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία.


Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της 31χρονης παραδόθηκαν προσωρινά σε εθελοντικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η μητέρα στο παρελθόν είχε σχέση με τον αδελφό του συντρόφου της ο οποίος προ ετών βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι στην περιοχή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η οικογένεια είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για ναρκωτικά και κλοπές. 

Το έγκλημα έγινε το πρωί του Σαββάτου. Η γυναίκα φέρεται να χτύπησε το μωράκι στο κεφάλι. Το αγοράκι κατέληξε την επόμενη ημέρα.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως χτύπησε το μωρό επειδή έκλαιγε και όταν είδε πως δεν έχει τις αισθήσεις του, το έβαλε στην κατάψυξη. Βρισκόταν μόνη της στο σπίτι. υποστήριξε πως αρχικά ο άνδρας της, όταν επέστρεψε, δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί και έβαλε το μωρό στην κούνια του.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
 
Συνελήφθη σήμερα (10-7-2013) νωρίς το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πατρών, μία 31χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία του τριών μηνών βρέφους της (αγόρι).
Ειδικότερα την 6-7-2013 το πρωί, η δράστιδα χτύπησε με τα χέρια της δυο φόρες το μωρό στο κεφάλι και στη συνέχεια το έριξε στον ξύλινο πάτο του παρκοκρέββατου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει την επόμενη μέρα το πρωί.

Στη συνέχεια η 31χρονη εναπόθεσε το νεκρό βρέφος στην κατάψυξη του ψυγείου της.

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι της οικογένειας στο Αλεποχώρι Αχαΐας, όπου βρισκόταν η δράστιδα μαζί με τα τρία παιδιά της, δύο δίδυμα αγόρια, ηλικίας 16 μηνών και το 3 μηνών βρέφος.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα δύο δίδυμα αγοράκια, μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και στη συνέχεια παραδόθηκαν προσωρινά σε εθελοντικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.



Σχόλια