Οι φόροι "τελειώνουν" τα ακίνητα



Γονατίζουν την κτηματαγορά οι φόροι, ενώ από τον Ιούλιο καταφθάνουν και νέα χαράτσια με τη μαζική αποστολή στους φορολογουμένους των εκκαθαριστικών ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, καθώς και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (πρώην ΕΕΤΗΔΕ).

Τον Σεπτέμβριο μάλιστα οι φορολογούμενοι θα παραλάβουν ένα ακόμη εκκαθαριστικό, αυτό για τον ΦΑΠ του 2013. Δριμεία κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην κτηματαγορά, όπως και για τις εξωπραγματικές τιμές που έχει ορίσει η Εφορία στα οικόπεδα, εξαπέλυσαν χθες οι φορείς του χώρου (μεσίτες, ιδιοκτήτες, κατασκευαστές, συμβολαιογράφοι).

Σε κοινή τους συνέντευξη ζήτησαν την κατάργηση των αντικειμενικών αξιών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για οικόπεδα που βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχές αλλά εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, βάσει των οποίων προκύπτουν «τρελές» αξίες.

Παράλληλα ζητούν στις υπόλοιπες περιοχές να μειωθούν άμεσα οι αντικειμενικές αξίες καθώς σε χιλιάδες περιοχές είναι έως και υπερδιπλάσιες από τις εμπορικές.

Το θέμα της μείωσης των 24 φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα - των περισσότερων από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ - μαζί με τον εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών θα θέσουν σήμερα οι φορείς της κτηματαγοράς στη συνάντηση που θα έχουν με την επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που έχει αναλάβει τον καθορισμό των νέων τιμών ζώνης.

Τη συνέντευξη έδωσαν οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ι. Αδαμόπουλος, του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κ. Βλαχάκης, της ΠΟΜΙΔΑ Σ. Παραδιάς, των Μεσιτών Ι. Ρεβύθης και των κατασκευαστών Δ. Καψιμάλης.



Τα Νέα

Σχόλια