Ξυλοκόπησαν τον Γιώργο ΚαμίνηΕπίθεση από αγνώστους έξω από την ΚΕΔΕ δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Άγνωστοι τον προπηλάκισαν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δεχτεί και χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν φθορές και στο αυτοκίνητό του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, έγραψε στο twitter ότι ο κ. Καμίνης οδεύει προς το νοσοκομείο.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, που διαμαρτύρονταν για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εικόνες από το περιστατικό, καθώς οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν την επίθεση, γράφει το aftodioikisi.gr.

Δήλωση Καμίνη

Ως «την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων την επίθεση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση» αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Τονίζεται ακόμη ότι «οι συνθήκες κατατρομοκράτησης, που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Καταδίκη από κυβέρνηση, ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και κόμματα

Την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να  εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, δήλωσε τα  εξής: «Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Σε καταδίκη της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθηναίων προβαίνει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. 

protothema.gr

Σχόλια