Κατέβασαν τους διακόπτες της ΕΡΤ στην Κεφαλονιά - Αναστάτωση στην ΕΡΑ Πάτρας


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί έκλεισαν τους πομπούς της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Κεφαλονιά (Αίνο).

Όπως γράφει το kefalonianews, άνδρες, με την συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την κλειδαριά στον Αίνο και το “μαύρο” είναι γεγονός.

Ο χώρος της ΕΡΤ κλειδώθηκε, οι αστυνομικοί πήραν όλα τα κλειδιά από τους τεχνικούς και τα παρέδωσαν στην Εισαγγελία.

Αναστάτωση και στην ΕΡΑ Πάτρας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επέμβαση της αστυνομίας και οι εργαζόμενοι μέσω του σταθμού καλούν τους πατρινούς για συμπαράσταση.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί και με οποιδήποτε τρόπο θα κρατήσουν ανοικτή την ΕΡΑ.

Σύμφωνα με το patrastimes οι αστυνομικές αρχές διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει καμία εντολή για επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ.

Oι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το κτίριο και να παραμείνουν όλη τη νύχτα, φοβούμενοι επέμβαση της αστυνομίας πιθανόν τα ξημερώματα.

Για το περιστατικό ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε και στο ertopen, εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ:

"Εισβάλλουν στους πομπούς, προχθές στα Γεράνεια σήμερα στην Κεφαλλονιά, παραβιάζοντας κατάφωρα την απόφαση του ΣτΕ. Παραβίασαν την είσοδο, απομάκρυναν τους εργαζομένους και με τη βοήθεια ιδιωτών τεχνικών από το Άργος ακύρωσαν την εκπομπή της ΕΡΤ! Τρέμουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ και προσπαθούν να τη φιμώσουν!

Αλλά ό,τι και να κάνουν, δύο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παρακολουθούν την ΕΡΤ ιντερνετικά, ενώ πολλοί άλλοι, βλέπουν και ακούν Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση όπου μπορούν ακόμα αναλογικά! Αυτό τους ανατρέπει τα σχέδια και έχουν αναλάβει πειρατική δράση!!! Δεν θα το επιτρέψουμε. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο Ραδιομέγαρο, στην ΕΤ3 και σε κάθε τοπικό σταθμό!"
Σχόλια