Σαν σήμερα



Στις 13 Ιουλίου 1908, παραχωρείται για πρώτη φορά το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1930 ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.


Διαβάστε περισσότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 13 Ιουλίου

1261 – Ο Αυτοκράτορας Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος ανακτά την Κωνσταντινούπολη από τους Ενετούς τους οποίους και εκδιώκει από τα παράλια του Βοσπόρου.

1878 – Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου (1878), τελευταία ημέρα του ομώνυμου Συνεδρίου, η οποία και ανατρέπει την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου: Μεταξύ άλλων η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανεξαρτητοποιούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1908 – Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

1913 – Β” Βαλκανικός Πόλεμος: Το Ελληνικό Γενικό Στρατηγείο και το Υπουργείο Ναυτικών ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Ξάνθης (από VIII Μεραρχία), ενώ όλο το μήκος των ακτών από Νέστου μέχρι Έβρου βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί από την Αθήνα για το Βουκουρέστι προκειμένου να λάβει μέρος στην εκεί Διάσκεψη Ειρήνης.

1930 – Ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.

1943 – Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

1996 – Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο του πριγκιπικού βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου και Νταϊάνα.


Σχόλια