Ποιός ήταν ο Μάριο Κόλα



Η αστυνομία άκουσε για πρώτη φορά το όνομα Μάριαν Κόλα στα μέσα της δεκαετίας του '90. Από τότε έκανε πράξη τις απειλές του και έγινε ο υπ’ αριθμόν 1  καταζητούμενος στη χώρα...


Από το 2010 όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή συμπλοκή στον Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του διαθέσεις. Ο Μάριαν Κόλα που είχε ήδη τραυματίσει τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδιώξεων στην Κορινθία και την Αργολίδα, αποδείχθηκε ''προφητικός'' καθώς είχε προαναγγείλει ότι θα στερούσε ζωές συναδέλφων τους.


''Ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε''

''Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε'' είχε πει τότε στους αστυνομικούς .

 Από την απόδρασή του και μετά σκότωσε στα Ίσθμια την 25χρονη Κατερίνα όταν μια σφαίρα εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο και την χτύπησε την ώρα που οδηγούσε...Αλλά και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο. Τον 36χρονο, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Κόλα, αφήνοντας χήρα τη γυναίκα του, στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της...

Οι αστυνομικοί που γνώριζαν τον επικεφαλής των δραπετών έλεγαν σε συζητήσεις τους, για τον Κόλα: ''Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ανθρώπινη ζωή. Είναι τρελαμένος από την κοκαΐνη και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να οπλίσει και να πυροβολήσει στο ψαχνό''



Γιατί δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Αλβανία

Ο Κόλα δεν μπορούσε να επιστρέψει εύκολα στην Αλβανία καθώς είχε ανοιχτούς λογαριασμούς από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε σύμφωνα με έγκυρες πηγές είχε διαπράξει άγριες δολοφονίες δύο συγχωριανών του, με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, βρισκόταν στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας που κρατάει από γενιά σε γενιά.

Την περίοδο που έγιναν τα δύο εγκλήματα, ο Κόλα βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα και εργαζόταν ως βοσκός σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όμως έφυγε για το χωριό του στη νότια Αλβανία, σκότωσε τους δύο συγχωριανούς του και επέστρεψε στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του από τους συγγενείς των θυμάτων.


Το πρώτο φρικιαστικό έγκλημα του Κόλα

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις αρχές Νοεμβρίου του 1995 όταν κοντά στον Αλιάκμονα, στην περιοχή του Αιγινίου είχε βρεθεί το πτώμα του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των ιατροδικαστών, ο άτυχος οδηγός είχε δολοφονηθεί περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα με καραμπίνα μέσα στο ταξί του.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν βγάλει το άψυχο σώμα του από το αυτοκίνητο και το έριξαν σε ένα μικρό πηγάδι με νερό αφού του πολτοποίησαν το κεφάλι, 


Στη δίκη που ακολούθησε στο Κιλκίς ένας εκ των δραστών φέρεται να παραδέχθηκε ότι δράστης του στυγερού εγκλήματος ήταν ο Μάριο Κόλα. Χωρίς όμως να θέλει να πει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, «όταν ακούσαμε τότε τα όνομα του Κόλα δεν μας έκανε καμία εντύπωση αφού τότε ήταν ένας άγνωστος νεαρός αλλοδαπός κακοποιός. Τώρα όμως σημαίνει πολλά...»



Σχόλια