Κλειστοί οι δήμοι όλης της χώρας

















Με κινητοποιήσεις απαντούν οι δήμαρχοι αλλά και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.


Μετά από απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι δήμοι θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες των κοινωνικών και προνοιακών δομών.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Και η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας τις ίδιες ώρες (12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου), ενώ οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.


Συνάντηση Γ. Μιχελάκη - ΚΕΔΕ

Το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ενώ παρών θα είναι και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αξιολογηθούν στη συνέχεια από το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων, που θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.




Σχόλια