Βίκτωρας Ρέστης: Από τη "Χρυσή Λίστα" στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ



Ποιος είναι ο Βίκτωρ Ρέστης


Επικεφαλής του πέμπτου μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου στην Ελλάδα, της Restis Group, και με επιχειρηματική δραστηριότητα στα media, την ενέργεια, στο real estate, στη βιομηχανία τροφίμων και στον τραπεζικό κλάδο μέσω της FBBank, το όνομα της οικογένειάς του φιγουράρει στη «χρυσή λίστα» με τους πιο πλούσιους Έλληνες.

Ο εφοπλιστής, με εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο στον τομέα της ναυτιλίας.

Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash flow αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι ορισμένες μόνο από τις business του Βίκτωρα Ρέστη είναι οι εξής: Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας «Enterprise Shipping & Traiding.», υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια· κατέχει το 33% της ναυτιλιακής εταιρίας «Freeseas»· αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», μπαίνοντας έτσι και στην κρουαζιέρα.

Ο δρόμος προς την σύλληψη

Ο εφοπλιστής βάσει των στοιχείων-φωτιά που καταγράφονται σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, όπως δημοσίευσε και το Έθνος της Κυριακής, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία σοβαρά κακουργήματα:

-Υπεξαίρεση
-Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
-Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση ύποπτου δανείου από την τράπεζα FBB ιδιοκτησίας του σε εταιρείες συμφερόντων του! Το εν λόγω δάνειο μάλιστα κατέληξε ύστερα από δαιδαλώδεις διαδρομές σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ταυτοχρόνως, στο πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά από τον πρόεδρο της Αρχής στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Η υπόθεση αφορά σε πρώτη φάση δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο ο κ. Ρέστης φέρεται ότι έδωσε από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB-Πρώτη Επιχειρηματική ΑΕ, στον... εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.

Ο κ. Ρέστης, που εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, είναι και ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 40% στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» των Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου. Υπενθυμίζεται πως ο Β. Ρέστης είναι ιδιοκτήτης και του τηλεοπτικού σταθμού της Πάτρας Tele Time.



Με πληροφορίες απο koolnews.gr

Σχόλια