Καιρός



Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στις Σποράδες προβλέπονται για σήμερα Τετάρτη. Τα φαινόμενα  σταδιακά
θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με τάση περιορισμού στη νοτιοδυτική χώρα, περιμένουμε την Τετάρτη (17/7).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στις Κυκλάδες και στα νοτιοανατολικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 26. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες με προοδευτική βελτίωση του καιρού, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Σχόλια