Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 74% ο Αλέξης Τσίπρας



Πρόεδρος του ενιαίου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχθηκε- με 74%- ο Αλέξης Τσίπρα, κατά το ιδρυτικό συνέδριο που ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος.


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 3430 - Ψήφισαν: 3412 / Έγκυρα: 3344/ 'Ακυρα: 68/ Λευκά: 688

Έλαβαν:

Αλέξης Τσίπρας: 2477 ψήφοι - 74,07%

Σίσσυ Βωβού: 157 ψήφοι - 4,69%

Πάνος Ηλιόπουλος: 22 ψήφοι- 0,66%

«Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. 3500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα» δήλωσε μετά την έκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών της νέας ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία στο ιδρυτικό συνέδριο υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση, αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.

Χθες το συνέδριο υπερψήφισε την πρόταση σχετικά με την ενιαία λίστα για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Υπέρ της πρότασης αυτής είχε ταχθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε το βήμα, ειδικά τώρα, που όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα».



ethnos.gr

Σχόλια