Δικαιώθηκε 5 χρόνια μετά η Κωνσταντίνα ΚούνεβαΠρόστιμο 250.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ για την επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, με δικαστική απόφαση καθώς κρίθηκε ότι φέρει ευθύνη για το περιστατικό.

Από τα 250.000 ευρώ, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, μπορεί να εισπράξει μόνο τα 80.000 ευρώ. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στο εφετείο.

Η επίθεση εναντίον της αναγνωρίστηκε ως "εργατικό ατύχημα" αφού έγινε, ενώ η κ. Κούνεβα, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ στον σταθμό του Αμαρουσίου κατευθυνόταν από την εργασία στο σπίτι της και ενώ η εταιρεία της είχε αρνηθεί αλλαγή βάρδιας, παρά το γεγονός πως είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης.

Η Κούνεβα που ήταν γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και είχε συνδικαλιστική δράση, είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, ενώ δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που της προκάλεσε σημαντικές βλάβες τόσο στα εξωτερικά όσα και στα εσωτερικά της όργανα.

Μέχρι σήμερα οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν εντοπιστεί.

Η κ. Κούνεβα υποβάλλεται σε συνεχείς επεμβάσεις στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας- έχουν πληγεί ζωτικά όργανά της.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της είχαν ρίξει το υγρό στο πρόσωπο και της είχαν ανοίξει το στόμα, ρίχνοντας το επίσης στον οισοφάγο της.Σχόλια