Προβληματισμός για τους θανάτους των 3 αθλητών από οξεία λευχαιμία Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απώλεια τριών αθλητών νεαρής ηλικίας, από οξεία λευχαιμία, μόλις σε διάστημα λίγων μηνών…


Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο του Στρατή Αλεξίδη, τρίτου κατά σειρά κρούσματος από την ασθένεια, ζήτησε από την αθλητική ηγεσία να παρέμβει, ώστε να διαπιστωθεί εαν πρόκειται για τυχαία γεγονότα ή  εαν οι θάνατοι σχετίζονται με ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να ελάμβαναν οι αθλητές.

Ο Στρατής Αλεξίδης, 28 χρόνων, πρώην κωπηλάτης του ΝΑΣ Αιόλου Παμφίλων Μυτιλήνης, του ομίλου Ερετών και της εθνικής, έφυγε από τη ζωή χθες από οξεία λευχαιμία.

Στις 12 Ιουνίου, πανελλήνια συγκίνηση είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου, απο οξεία λευχαιμία, του Ολυμπιονίκη Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Ο αθλητής βρέθηκε λιπόθυμος στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Πολωνία, όπου είχε ταξιδέψει για να συμμετάσχει στους αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ βρισκόταν σε κώμα για επτά ημέρες, ώσπου την 7η οι γιατροί αναγκάστηκαν να διακόψουν  τη μηχανική υποστήριξη. Σοκ μάλιστα, είχε προκαλέσει το γεγονός ότι στις ιατρικές εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα πριν τους αγώνες, είχε διαγνωσθεί με απλή ίωση.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 29 Απριλίου συγκλόνισε ο θάνατος της 23χρονης αθλήτριας του στίβου, Μαριάννας Ζαχαριάδη. Η Κύπρια πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο του λεμφικού ιστού , που την «χτύπησε» δύο χρόνια πριν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έθεσε τα ερωτήματα στην αθλητική ηγεσία προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα βαθύτερα αίτια των θανάτων των νεαρών αθλητών, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.
Ακόμη, πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».με πληροφορίες απο Star

Σχόλια