Μαύρη μέρα για τον ελληνισμό της Κύπρου - 39 χρόνια μετά κηδεύτηκαν δυο αγνοούμενοι
Εχουν περάσει 39 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 20ής Ιουλίου του 1974, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο σκορπώντας τον όλεθρο, το θάνατο και την καταστροφή. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τον Αττίλα η Τουρκία συνεχίζει να καταπατά το 40% του νησιού.Στις 5.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία άρχισε η εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Οπως αναφέρει και το sigmalive σήμερα έγιναν δύο κηδείες αγνοουμένων, τα οστά των οποίων ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Στις 11:00 έγινε στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλιομέτοχο, η κηδεία του Αγνοούμενου Παναγιώτη Πουλλή από τη Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή, τα οστά του οποίου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στο χωριό Γαϊδουράς.

Την ίδια ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο συνοικισμό της Αυγόρου τελέσθηκε η κηδεία του Αγνοούμενου Παναγιώτη Χριστοδούλου (Ψαθά) από το Αρναδί τα οστά του οποίου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο σε περιοχή μεταξύ των χωριών Γαϊδουράς και Στύλλων


Μνημόσυνα, δεήσεις και προσκλητήριο νεκρών
Πολιτεία και λαός με μνημόσυνα, δεήσεις και άλλες εκδηλώσεις αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την εισβολή και διαβεβαιώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση και την ελευθερία.
Με ανακοινώσεις τους, οι πολιτικές δυνάμεις καταδικάζουν για άλλη μια φορά την Άγκυρα για την επεκτατική της πολιτική.Σχόλια