Διαρροή 27 εκατομμυρίων από το «Ταμείο Μολυβιάτη»


Μέλη της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής καταγγέλλουν πως από το «Ταμείο Μολυβιάτη» για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, τα 27 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για έργα άσχετα με τους πυρόπληκτους και μάλιστα σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί από πυρκαγιές.
Παράλληλα κάνουν λόγο για πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις στο να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότησή τους μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.

Σχετική έκθεση θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια.

Η επισήμανση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής, την Τρίτη, από την ίδια την πρόεδρό της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου. Τονίστηκε ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές».

Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».

Σχόλια