Δύο νεκροί & 130 τραυματίες σε αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο


Αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, σε επιχείρηση αναγκαστικής προσγείωσης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 130 να τραυματιστούν.


Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σεούλ.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη λόγο επίσημα για θύματα, ενώ στις εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, από το αεροσκάφος υψώνεται πυκνός καπνός και έχει αποκολληθεί τμήμα της ατράκτου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN σημειώνει πως αυτή τη στιγμή είναι ασαφές αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ η FAA ανέφερε πως δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο Boeing 777.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες μαρτυρίες, ο πιλότος έκανε λάθος υπολογισμούς και επιχείρησε να προσγειώσει το αεροπλάνο νωρίτερα με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί.


Την ίδια στιγμή στις αναρτήσεις τους οι επιβάτες του αεροπλάνου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι την ώρα που το Βoeing 777 βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης αποκολλήθηκε η ουρά. Ωστόσο πολλοί επιβάτες υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλά στην υγεία τους.


889b75f056eb52a2ce217e65e74a2cab



Λάθος του πιλότου λένε οι αναλυτές

Λίγα λεπτά μετά την συντριβή του Βoeing 777 στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο οι αναλυτές στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προσπαθούν να φωτίσουν τις πτυχές του δυστυχήματος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος του πιλότου ο οποίος προσγείωσε το αεροπλάνο απότομα με αποτέλεσμα να αποκοπεί η ουρά του στην αρχή του διαδρόμου προσγείωσης.

Σχόλια