Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία {Video}


«Θα εξαντλήσουμε την τετραετία για το καλό του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την διάσταση στη σύσκεψη των αρχηγών και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.


«Έγιναν τον τελευταίο χρόνο πολλά και τίποτε δεν θυμίζει το σημείο που είμαστε πέρυσι. Αυτό που προέχει είναι να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο στοιχείο. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε διαφωνία για ΕΡΤ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. Υπήρξε χθες συμφωνία να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσλαμβάνονταν όλοι οι απαραίτητοι για να εκπέμψει πλήρες πρόγραμμα. Έμενε να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν. Δέχθηκα σήμερα ο αριθμός αυτός να φθάσει στις 2000 και μέσα στις επόμενες 10 μέρες να ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο. Δέχθηκα ακόμη να ορίσουν ακόμη και τον αρμόδιο υφυπουργό για τη νέα δημόσια τηλεόραση και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με διαφάνεια και αξιοκρατία και να έχουν επιπλέον μόρια οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ. Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σήμερα έξω από το πλαίσιο με το οποίο χθες συμφώνησε και ζήτησε να γίνει η αναδιοργάνωση εν λειτουργία, να επιστρέψουμε στο παρελθόν.

Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε. Το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι η ΕΡΤ έχει κλείσει.

Θα προχωρήσω με καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, με επικαιροποίηση του κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα τετραετίας, θέλουμε την στήριξη όλων και της ΔΗΜΑΡ. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία και στασιμότητα
».





Σχόλια