«Siamo tutti puttane»



Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο «θύμα συνωμοσίας των δικαστών» Σίλβιο Μπερλουσκόνι διοργανώθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Φαρνέζε της Ρώμης με πρωτοβουλία του διευθυντή της δεξιάς εφημερίδας Il Foglio, Τζουλιάνο Φεράρα, και υπό το σύνθημα «Είμαστε όλοι πόρνες».



Παρούσα και η 27χρονη αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Δεν είμαι πόρνη, ούτε και η Ρούμπι».
Για δικαστική απόφαση που συνιστά «πολιτική θανατική καταδίκη» μίλησε από την πλατεία Φαρνέζε και η Ντανιέλα Σαντανκέ του Λαού της Ελευθερίας (Pdl).

«Έχουμε πόλεμο, στερούν την ελευθερία του Μπερλουσκόνι. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις πλατείες» δήλωσε.

Ο ίδιος ο Τζουλιάνο Φεράρα έκανε την εμφάνισή του στη συγκέντρωση, που δεν ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής, υπό τους ήχους του κομματιού Ruby Tuesday των Rolling Stones, υπεραμυνόμενος του Μπερλουσκόνι.

Το περιβάλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) έχουν αντιδράσει σε τόνους που ξεπερνούν την αρχική, «ψύχραιμη» δήλωση του ίδιου για την καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.


Κατά την δίκη του «Ρούμπι-γκέιτ» προέκυψε ότι ο 76χρονος πολιτικός πλήρωνε περιστασιακά ποσά σε αρκετές γυναίκες, για τα οποία οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι πρόκειται απλά για δώρα τα οποία παρείχε για να αποζημιώσει τις κοπέλες για τον αντίκτυπο που είχαν οι δίκες στην καριέρα τους.

Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του πατέρα της έχει βρεθεί την ίδια στιγμή και πάλι η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι, μιλώντας για προκατειλημμένους δικαστές, θέατρο του παραλόγου και ένα δικαστικό σύστημα που «νοσεί».

Σχόλια