Ιός στο Facebook αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς


    













Τις τελευταίες ώρες, όπως αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ένας επικίνδυνος ιός έχει κάνει την εμφάνιση του στο Facebook. Ο ιός, που ονομάζεται Zeus, είχε εμφανιστεί και προ εξαετίας στο διαδίκτυο.



Η είδηση αυτή δεν αποτελεί μύθο, όπως άλλοι που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατά καιρούς, και καλό θα ήταν να δώσετε την πρέπουσα σημασία και να τη διαδώσετε. Ήδη διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Huffington Post, η Le Monde αλλά και τεχνολογικά sites την έχουν επιβεβαιώσει.

Ο Zeus αποτελεί ένα ειδικό τύπο Δούρειου Ίππου - Trojan Horse - ο οποίος αναμεταδίδεται μόνος του, μέσω του προφίλ σας στο Facebook, στέλνοντας μηνύματα στους φίλους σας.

Στο μήνυμα περιλαμβάνεται ένας σύνδεσμος, που φαινομενικά μοιάζει με εικόνα ή video, ο οποίος "ανοίγει" μια σελίδα, συνήθως από την ιστοσελίδα mediafire, και "κατεβάζετε" χωρίς να το θέλετε ένα αρχείο.

Στη συνέχεια ο "Δούρειος Ίππος" παραμένει ανενεργός έως ότου συνδεθείτε μέσω internet banking στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Εκείνη τη στιγμή κλέβει τα στοιχεία εισόδου σας και τα αποστέλει στους "δημιουργούς" του "Δούρειου Ίππου".

Ο "Δούρειος Ίππος" προσβάλλει κυρίψς Η/Υ με λειτουργικό σύστημα Windows οπότε οι χρήστες με λειτουργικά συστήματα MAC OS και Linux δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Το Facebook έχει ενημερωθεί για τον κίνδυνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του.

Σε κάθε περίπτωση αν σας έρθει μήνυμα από κάποιον "φίλο" σας στο Facebook που περιλαμβάνει ένα link μην το ανοίγετε και ενημερώστε τον "φίλο" σας για το μήνυμα που λάβατε προκειμένου να επικοινωνήσει με το Facebook και να ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει.



Σχόλια