Πάτρα: Η γυναίκα που δεν ''τσίμπησε'' σε απάτη μέσω facebook



Ένα περίεργο μήνυμα από άγνωστο άνδρα που εμφανίστηκε με ξένο όνομα και συστήθηκε ως δικηγόρος, έλαβε προ ημερών στο facebook μια γυναίκα από την Πάτρα. 

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο αποστολέας της είπε στα αγγλικά ότι ήταν δικηγόρος νεκρού συγγενή της, ο οποίος είχε το ίδιο επώνυμο με την γυναίκα και της ζητούσε να της αποστείλει στοιχεία ταυτότητας, ληξιαρχική πράξη γέννησης και ΑΦΜ, καθώς όπως υποστήριξε εκκρεμούσε περιουσία στο όνομά του και αυτή ήταν πιθανή κληρονόμος.

Η γυναίκα δεν πείστηκε και του απάντησε ότι δεν πρόκειται να του αποστείλει κανένα στοιχείο της. Ο αποστολέας επανήλθε και σε μια προσπάθεια να την πείσει της έστειλε στοιχεία του υποτιθέμενου νεκρού συγγενή της, τα οποία ωστόσο πέρα από το ονοματεπώνυμο δεν έφεραν κανένα άλλο στοιχείο. Ένα από τα έγγραφα ήταν μια επιταγή με εκατομμύρια ευρώ στο όνομα του υποτιθέμενου αποθανόντα συγγενή.

Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή ο αποστολέας δεν επανήλθε με νέο μήνυμα. Ανάλογη απάτη είχε καταγραφεί πριν από περίπου δύο μήνες στην Κρήτη...


Σχόλια