Αχαΐα: Αυξημένες αφίξεις τουριστών στον Άραξο

  
Μικρή αύξηση παρουσίασαν τον περασμένο Μάιο οι αφίξεις επιβατών από χώρες του εξωτερικού στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, συγκριτικά με τον Μάιο του 2012.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο πολιτικό αεροδρόμιο αφίχθησαν τον φετινό Μάιο 5.455 επιβάτες, έναντι 5.220 επιβατών τον περυσινό αντίστοιχο μήνα.

Όσον αφορά τις χώρες προέλευσης των επιβατών, 1.756 προέρχονταν από την Γερμανία, 1.147 από την Ιταλία, 286 από την Αυστρία, 264 από την Ρωσία και 140 από την Λευκορωσία. Επίσης 1.855 επιβάτες έφθασαν στον Άραξο από την Κύπρο.

Στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου προσγειώνονται κυρίως πτήσεις τσάρτερ μεταφέροντας τουρίστες που έχουν ως προορισμό τουριστικές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.


Όσον αφορά τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 35 πτήσεις από και προς αεροδρόμια της Ιταλίας, της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, αλλά και της Κύπρου, ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.



Με πληροφορίες απο ethnos.gr

Σχόλια