«Πάρτε τα όλα, αρκεί να βγω»




Την πρόθεσή του να παραχωρήσει το πολυτελέστατο ακίνητο στην Κάντζα, αξίας 37.000.000 ευρώ, με αντάλλαγμα το “εισιτήριο” που θα του χαρίσει την πολυπόθητη ελευθερία, επανέλαβε  προς το υπουργείο Οικονομικών ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό Λάκης Γαβαλάς. 

«Πάρτε το ακίνητό μου και βγάλτε με από τη φυλακή!» αναφέρει στην έγγραφη προσφορά που κατέθεσε ο γνωστός επιχειρηματίας, μέσω του δικηγόρου του προς τον υπουργό Οικονομίας και τον γενικό γραμματέα εσόδων, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να παραχωρήσει την τεράστια περιουσία του προκειμένου να εξοφλήσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο ύψους 17.000.000 ευρώ. Ως αντάλλαγμα ζητεί από το κράτος να του ανοίξει επιτέλους το δρόμο προς την ελευθερία.

Ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος εδώ κι ένα χρόνο βλέπει τον ήλιο μέσα από το κελί του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, είχε εκδηλώσει επανειλημμένα την επιθυμία να διαθέσει όλη του την περιουσία στο ελληνικό δημόσιο ώστε να εξοφληθούν τα χρέη του. Μάλιστα, η πρότασή του είχε βρει σύμφωνο τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ο οποίος υπέβαλε πρόταση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ώστε να περάσουν στην Περιφέρεια Αττικής οι δημευμένες εκτάσεις στην Κάντζα, που φέρουν την επωνυμία «Λάκης Γαβαλάς».
Παρ’ όλα αυτά, πέρα από κάποιες προφορικές συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο πλευρές, η αξιοποίηση του ακινήτου έμεινε στα λόγια και η υπόθεση «κόλλησε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Σε μια τελευταία προσπάθεια, ο εκκεντρικός σχεδιαστής αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιώντας τα “όπλα” που του δίνει ο νόμος επανήλθε χθες στην αρχική του πρόταση.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του 61χρονου επιχειρηματία Γιάννης Παγορόπουλος αναφέρει:

«Η ανώνυμη εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΕ, στη συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε από την Περιφέρεια Αττικής για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στην Κάντζα Αττικής, συνολικής αξίας 37.000.000 ευρώ, επέδωσε σήμερα 10.6.2013, στους νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου κους Υπουργό των Οικονομικών και Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, έγγραφη προσφορά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του ΑΚ, για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου της σε αυτήν, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως, οι συνολικού ύψους 17.000.000 ευρώ υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο».


Espresso

Σχόλια