Στα λύκεια οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών



Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς από τη 1 το μεσημέρι αναρτώνται σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. 


Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ μπορούν επίσης να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.

Επίσης, από σήμερα έως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Οι φετινοί υποψήφιοι, έχοντας τις βαθμολογίες στα χέρια τους, μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια εισαγωγής που έχουν συγκεντρώσει και να αρχίσουν να... παίζουν με τις πιθανότητες για να δουν σε ποια τμήματα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν.

Εκτός από τους βαθμούς που θα γνωρίζουν από σήμερα οι υποψήφιοι, ξέρουν τον αριθμό των θέσεων ανά τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ και μπορούν ευκολότερα να δουν τις πιθανότητες που έχουν να εισαχθούν στις σχολές της αρεσκείας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 69.288 φοιτητές και σπουδαστές. Σε αυτόν τον αριθμό πάντως, δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις που θα διατεθούν για τις Στρατιωτικές - Αστυνομικές σχολές και τις σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Ο αριθμός των θέσεων σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένος κατά 6.806 θέσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων είναι μικρότερος κατά περίπου 7.000 (104.757 φέτος για όλες τις κατηγορίες από 111.000 πέρυσι).

Στα πανεπιστήμια, ο αριθμός των εισακτέων σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι αυξημένος κατά 2.113 θέσεις, ενώ στα ΤΕΙ θα εισαχθούν 8.919 λιγότεροι.





ethnos.gr

Σχόλια