Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλαδικές μεταναστεύει στη Γερμανία για σπουδές




Είναι μόλις 18 χρονών, και έχει κάνει ήδη το δικό της ρεκόρ. Η Αλεξία Παπαϊωάννου συγκέντρωσε 19.729 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αναδείχθηκε πρώτη των πρώτων και όμως αποφάσισε να φύγει για σπουδές στη Γερμανία, όπου ήδη έχει εξασφαλίσει και υποτροφία.

Η απόφασή της να μη σπουδάσει στην Ελλάδα στηρίζεται όπως η ίδια λέει στην Καθημερινή, στην ανάγκη της για αλλαγή για να δοκιμάσει νέα πράγματα.
«Δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ», λέει η ίδια.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Απόστολο Λακασά, δήλωσε πως επέλεξε τη Γερμανία αφού έχει φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο που έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στη γερμανική γλώσσα, ενώ πήρε και υποτροφία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα.

 «Εως πέρυσι έλεγα να μείνω στην Ελλάδα, να το παλέψω εδώ. Αλλά ας μη συνδέσουμε την επιλογή μου να σπουδάσω στο εξωτερικό μόνο με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τους νέους. Νομίζω ότι η απόφασή μου ερμηνεύεται καλύτερα από τη διάθεση που έχουμε όλοι για αλλαγή. Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μία φάση της ζωής. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης».



iefimerida.gr

Σχόλια