Πάτρα: Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο - Έξι οι δράστες



Ιδιαίτερα έμπειροι οι διαρρήκτες που εφόρμησαν στο σούπερ-μάρκετ «Κυριαζής», στην οδό Δημοκρατίας 28 στην Οβρυά και σήκωσαν με τα χέρια το χρηματοκιβώτιο με τις εισπράξεις, βάρους 600 κιλών. Στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου, οι υπεύθυνοι του σούπερ-μάρκετ είχαν φυλαγμένα 42.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες.

Οι δράστες φαίνεται ότι διέθεταν άριστη πληροφόρηση και μόλις έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο εκτός καταστήματος κατάφεραν να το τοποθετήσουν σε αυτοκίνητο και στη συνέχεια να διαφύγουν από το σημείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι διαρρήκτες παραβίασαν τις πόρτες του καταστήματος με αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια έκοψαν το σύστημα συναγερμού. Από εκεί και πέρα, κινήθηκαν με ιδιαίτερη άνεση: Κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου ήταν τοποθετημένο το χρηματοκιβώτιο, διαστάσεων 50 επί 75 εκατοστά, και το σήκωσαν με τα χέρια.

Στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου ήταν τοποθετημένα 42.000 ευρώ, 10 χρυσές λίρες αξίας 3.500 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα των ιδιοκτητών. Επίσης, οι διαρρήκτες, λίγο προτού απομακρυνθούν από το σημείο, πήραν 200 φιάλες ουίσκι και τσιγάρα αξίας 1.000 ευρώ.


Οι κινήσεις των δραστών καταδεικνύουν ότι, εκτός από εμπειρία, διέθεταν και άριστη πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας , οι δράστες είναι τουλάχιστον έξι .



Εφημερίδα Πελοπόννησος


Σχόλια