Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Σαμαράς

 Ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έδωσαν εντολή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να παραμείνουν σε Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου αντίστοιχα ώστε εάν χρειαστεί να συνεδριάσουν μέσα στη νύχτα.

Σε δηλώσεις από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι στην σύσκεψη δεν επήλθε συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του προέδρου του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες».

Νωρίτερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να απαντήσει έαν υπήρξε εμπλοκή στη συνεδρίαση λέγοντας πως θα προχωρήσει σε δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματός του.

Εισερχόμενος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε και από την πλευρά του να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, και αρκέστηκε να πει «θα τα πούμε σε λίγο».

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως προέκυψε εμπλοκή σχετικά με τις προτάσεις για τον αριθμό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η σύσκεψη, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 20:30, πήρε παράταση για μετά τις 21:00.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προσήλθαν στη σύσκεψη με τις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων οι οποίες συνεδρίασαν νωρίς το απόγευμα. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πήγαν στο Μαξίμου με ταύτιση απόψεων για το ζήτημα της ΕΡΤ, η οποία θεωρούν ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα, με όλους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κομμάτων τους προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή. Τελικά κατέληξαν πως το σύνολο των βουλευτών τους θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση σα να μην έχει ληφθεί καμία απόφαση και από εκεί και πέρα σταδιακά να γίνει εξυγίανση και η επανασύσταση του δημοσίου φορέα.

Επί τάπητος αναμενόταν να βρεθεί και το κρίσιμο θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία στόχος είναι να γίνει άμεσα και να περιλαμβάνει και τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.




Με πληροφορίες απο newpost.gr

Σχόλια