«Πράσινο φως» για λουκέτο στην ΕΡΤ


Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παρέχει σε υπουργούς το δικαίωμα να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, ανοίγοντας το δρόμο και το φημολογούμενο προσωρινό «λουκέτο» στην ΕΡΤ.



Το σχετικό κείμενο υπογράφεται από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Τη ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να κλείσει – ακόμη και προσωρινά η Δημόσια Τηλεόραση – εξέφρασαν τόσο το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ηδη, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης έχουν γνωστοποιήσει τη διαφορά τους για το θέμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται πάντως να προσανατολίζεται στη λύση του λουκέτου και της επανεκκίνησης της ΕΡΤ, μέσω μίας νέας εταιρείας με μειωμένο προσωπικό. Η απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα, όπως υποστηρίζει η «Κ», είναι ειλημμένη.


Ύστερα απο αυτήν την εξέλιξη σε καταλήψεις κτιρίων της ΕΡΤ  προχωρούν οι εργαζόμενοι.



Στο ιστολόγιο του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην Ελληνική Ραδιοφωνία, τα Πολυμέσα της ΕΡΤ και τη Ραδιοτηλεόραση γίνεται αναφορά σε συρρίκνωση πέρα από κάθε λογική και φαντασία αλλά και μαζικές απολύσεις.
"Όλα αυτά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αδηφάγα ένστικτα τόσο των χειριστών των αποτυχημένων πακέτων διάσωσης (με ομολογία και του ΔΝΤ) αλλά και όσων περιμένουν να σκυλεύσουν το σώμα της ΕΡΤ. Αυτό που προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες ως «εξορθολογισμός» δεν είναι παρά ένα ακόμα ιδεολόγημα". 


Τέλος, οι Ενώσεις Συντακτών με ανακοίνωσή τους, καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σκέψη για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιθέτως να επεξεργαστεί σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του δημοσιογραφικού κόσμου σχέδια ενίσχυσης της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού.



Σχόλια