Κατάχρηση "μαμούθ" στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας - Απομακρύνθηκε ανθυπαστυνόμος

Κατάχρηση τουλάχιστον 350.000 ευρώ, από το τμήμα οικονομικής διαχείρισης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας, διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες από τους επιτελείς της τοπικής αστυνομίας.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως απομακρύνθηκε από τη θέση του, ύστερα από απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαίας Ταξίαρχου Κώστα Κυριακόπουλου, ο ανθυπαστυνόμος που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για την υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την οικονομική διαχείριση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα και να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η υπεξαίρεση, όπως αναφέρουν πληροφορίες είχε ξεκινήσει από το 2009, ενώ οι υποψίες ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν άρχισαν να γίνονται αντιληπτές δυσχέρειες που σχετίζονταν άμεσα με τις δαπάνες της Υπηρεσίας και συγκεκριμένα με τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. με καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι τα χιλιάδες ευρώ από τα προβλεπόμενα κονδύλια, πήγαιναν αλλού, προκειμένου να καλύψουν προσωπικές ανάγκες του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος στην διάρκεια των τελευταίων ετών είχε δημιουργήσει «υποχρεώσεις» που σχετίζονταν άμεσα με παιχνίδια της τύχης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας, Ταξίαρχος Κώστας Κυριακόπουλος, ζήτησε αμέσως με έγγραφο την παρέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και της Οικονομικής Επιθεώρησης.

Την ίδια ώρα βρέθηκε στην Πάτρα και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας για όλες τις ενέργειες που είχαν δρομολογηθεί αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την υπεξαίρεση.

Δράστης της πρωτοφανούς κατάχρησης, φέρεται αξιωματικός της τοπικής Αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται στο πόστο του συγκεκριμένου γραφείου και που φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους προϊστάμενους και την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνησς Αχαϊας.


Σχόλια