Αίγιο: Ισόβια για την παπαδιά και τον εραστή της


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα Αυγεροπούλου και ο 41χρονος εραστής της Νίκος Παναγόπουλος, κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα της δίκης.

Ο 41χρονος  καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και η παπαδιά για ηθική αυτουργία. Tο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, αν και ο 41χρονος στην απολογία του είχε μεν ομολογήσει το έγκλημα αλλά τόνισε αρκετές φορές πως η παπαδιά δεν είχε καμία ανάμειξη, ούτε τον προέτρεψε να σκοτώσει τον παπά. Μόνο που η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ουσιαστικά "έκαψε" την πρεσβυτέρα, η οποία είχε συνεχή επικοινωνία ακόμα και λίγα λεπτά πριν το φόνο, με τον εραστή της.

Ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Μάκος, λίγο πριν από την έκδοση της απόφασης, είχε προτείνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους δύο κατηγορουμένους.
Η τελική ψηφοφορία έδειξε 6 ψήφους υπέρ της καταδίκης και των δύο και 1 ψήφο (ενός ενόρκου) υπέρ της καταδίκης μόνο του 41χρονου και της αθώωσης της παπαδιάς.Ο 41χρονος δέχτηκε αμίλητος την καταδίκη του, ενώ η παπαδιά κλαίγοντας επανέλαβε πως είναι αθώα και πως δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται πως η παπαδιά και ο εραστής της είχαν σχεδιάσει και εκτελέσει τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ηλεία.

Με πληροφορίες απο Filodimos.gr

Σχόλια