Στουρνάρας: "Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του διοικητικού της συμβουλίου"

Λακωνικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Στουρνάρας επί της ουσίας αρκέστηκε στην ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ επιβεβαιώνοντας πως για την κυβέρνηση η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του διοικητικού της συμβουλίου. Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ λέει πως το υπουργείο Οικονομικών και η αρμόδιος υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διατάσσονται να εκπέμπψουν πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση και τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», είπε και συνέχισε: «Για την κυβέρνηση μείζον θέμα είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρχει σύγκλιση απόψεων».

Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγαν νωρίτερα από το Μαξίμου. Δηλαδή, πως «το ΣτΕ δεν αναστέλλει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αναστέλλει το "μαύρο". ΕΡΤ τέλος, μαύρο τέλος κ βλέπουμε». 


iefimerida.gr


Σχόλια