Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εντάλματα σύλληψης για Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του


Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, Μιχάλη, αναμένεται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR M1 δεν εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιόν τους.



Ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των ΤΟR M1 από το ΥΠΕΘΑ.

Στο ανακριτικό γραφείο μετέβη η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εξήγησε στους ανακριτές τους λόγους που οι εντολείς της αποφάσισαν να μην εμφανιστούν για να απολογηθούν. «Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι και ότι θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία» ανέφερε η συνήγορός τους.

Η κ. Βόζεμπεργκ ενημέρωσε τον ανακριτή ότι ο πρώην υπουργός και ο γιος του γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασής τους να μην προσέλθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς έχουν ενημερωθεί τόσο από την ίδια όσο και από τον Κύπριο δικηγόρο τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του, στην Κύπρο.





Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια