Απίστευτες αγγελίες: Ανταλλαγή σπιτιού για μισή άδεια ταξί


Στο Σχηματάρι Βοιωτίας ζητείται ζευγάρι για φύλαξη και καθαρισμό διαμερίσματος, με το δικαίωμα να μένει κιόλας. Από την άλλη, πεπειραμένος κηπουρός αναλαμβάνει την περιποίηση κήπου, με την προϋπόθεση να φιλοξενείται. Στους Αμπελοκήπους, ιδιοκτήτης διαμερίσματος 65 τ.μ. δίνει το σπίτι του προκειμένου να αποκτήσει μισό ταξί, ευελπιστώντας προφανώς ότι αυτό θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία του.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, όπως γράφει  η «Καθημερινή της Κυριακής» ελπίζουν σε βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου μέσω μετακόμισης. Άλλοι πάλι ανταλλάσσουν το σπίτι τους για να «δραπετεύσουν» στην επαρχία, όπως ένας κάτοικος Παγκρατίου, που δίνει το διαμέρισμά του για να ζήσει στο Νότιο Πήλιο. Κάτοικος Πατησίων ονειρεύεται να μετακομίσει στη Μυτιλήνη και μαγαζάτορας στην Ερμού δίνει το μαγαζί του για ένα εξοχικό στο Πόρτο Υδρα.

Δεν είναι λίγοι, βέβαια, και εκείνοι που επιδιώκουν να γίνουν αγρότες. Γι' αυτό στις αγγελίες ζητούν αγροτεμάχια, άλλοτε με καλλιέργειες και άλλοτε χωρίς. Εντύπωση προκαλεί περίπτωση ενδιαφερόμενου, που για να βρει ένα αγρόκτημα στην Ανάβυσσο, προσφέρει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και ένα στο Μόναχο της Γερμανίας! 
Άλλος δίνει το αυτοκίνητό του, 1.300 κυβικών μοντέλο του 2003, για να αποκτήσει ένα οικονομικότερο diesel. Πάλαι ποτέ περήφανος οδηγός τζιπ το θυσιάζει για να λύσει το στεγαστικό του πρόβλημα σε μια γκαρσονιέρα, ενώ ιδιοκτήτης σκάφους το πουλάει για ένα διαμέρισμα. Παράλληλα, ακόμα και όσοι δεν επιθυμούν να μετακομίσουν, αναζητούν χείρα βοηθείας για τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα των ιδιόκτητων σπιτιών. Στην Άνοιξη, μια 32χρονη ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας αναζητάει δύο συνομήλικες συγκατοίκους.

«Νέα και εξαιρετικά διαδεδομένη τάση είναι η ενοικίαση των εξοχικών, που λίγο-πολύ οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες διαθέτουν», επισημαίνει η ίδια πηγή. Αναζητούν λοιπόν ενοικιαστές με τη σεζόν, τον μήνα ή την εβδομάδα, προκειμένου να ανταποκριθούν στο χαράτσι, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στον φόρο ακινήτων αλλά και στη συντήρηση. 
Έχει προηγηθεί, βέβαια, η απόπειρα πώλησής τους, αλλά συχνά πωλητήρια παραμένουν στα «αζήτητα» για μήνες ή χρόνια. Συνεπώς, οι οικογένειες απευθύνονται σε ξένους ή Ελληνες του εξωτερικού, που ονειρεύονται πολυήμερες διακοπές στην Ελλάδα και δη σε ένα σπιτικό και φιλόξενο περιβάλλον. Για την κάλυψη της νέας αυτής αγοράς έχουν δημιουργηθεί νέοι ιστότοποι.





Πηγή: Απίστευτες αγγελίες στις εφημερίδες-Ανταλλάσσουν το σπίτι τους για μισή άδεια ταξί! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/112748#ixzz2XgNhNo23

Σχόλια