Απάτη υπεξαίρεσης άνω των 680.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών στο ΤΤ Αγρινίου




Απάτη με υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από λογαριασμούς πελατών του υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Αγρίνιο αποκαλύφθηκε το Σάββατο, έπειτα από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το Σάββατο μια ταμία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, 41 ετών, η οποία κατηγορείται ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2012, εκμεταλλευόμενη τη θέση της, υπεξαίρεσε   684.193,68 ευρώ από 10 τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε ύστερα από καταγγελία της διεύθυνσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία, μετά από εσωτερικό έλεγχο στο υποκατάστημα, διαπίστωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις για υπεξαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς.

Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 41χρονη στόχευε πρωτίστως καταθέτες μεγάλης ηλικίας, που δεν είχαν την δυνατότητα να ενημερώνονται τακτικά για την κίνηση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους τραπεζικούς αυτούς λογαριασμούς, προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της Τράπεζας. Έτσι, κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα χρηματικά ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Έπειτα, η συλληφθείσα κατέθετε τα εν λόγω ποσά είτε στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας της είτε σε νέους λογαριασμούς των παθόντων πελατών, τους οποίους είχε δημιουργήσει πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους.

Ερευνάται η εμπλοκή ακόμα δύο ατόμων στην υπόθεση.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της στο Αγρίνιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-32 βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, από τα οποία τα 16 φέρουν στοιχεία διαφορετικών δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα 16 έχουν εκδοθεί στο όνομά της από διάφορα άλλα τραπεζικά ιδρύματα.
-Πλήθος παραστατικών τραπεζικών συναλλαγών με στοιχεία διαφόρων προσώπων
-Πλήθος αιτήσεων πληρωμής – αντιτύπων για βεβαίωση κέρδους από πρακτορεία στοιχημάτων
-Ένα ημερολόγιο στο οποίο αναγράφονταν τα ονοματεπώνυμα των προαναφερόμενων παθόντων πελατών της τράπεζας και στοιχεία των λογαριασμών τους.



Με πληροφορίες απο skai.gr

Σχόλια