Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ιταλία


Αισθητή σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ιταλίας έγινε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ιταλίας (13:30 ώρα Ελλάδος) .

Πολίτες βγήκαν από τα σπίτια και απο τα γραφεία τους στο Μιλάνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στις περιοχές της Εμίλια, του Βένετο και στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Ιταλών σεισμολόγων, το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, και το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν περίπου 10 χλμ., το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ μικρό και προκαλεί ανησυχία.

Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία και η πολιτική προστασία έχουν κινητοποιηθεί για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τη RAI σε ένα κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης  στη Λα Σπέτσια έξω από τη Γένοβα, έχουν αναφερθεί ζημιές.

Το μέγεθος αυτό των 5,3 Ρίχτερ δίνει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ενώ το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικής γράφει πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 Ρίχτερ.


Σχόλια